Disclaimer:

Kinderen zijn nog niet in staat om gevaren in te schatten. Wij verzoeken u daarom met klem bij het gebruik van materialen er op toe te zien dat deze veilig zijn voor uw kindje. Deze poppetjes zijn bedoeld om te gebruiken door de volwassen voorlezers en alleen door de kinderen onder toezicht van een volwassene.

Wij vermelden nadrukkelijk dat het gebruik van (versier)materialen voor uw eigen risico is en vragen u er op toe te zien dat veilige materialen worden gebruikt. Zo kunt u plakoogjes gebruiken, maar het is ook mogelijk de losse onderdelen zoals oogjes en mondjes te borduren op de poppetjes. De makers van Kleine Vriendjes Club kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor welke vorm van letsel of schade dan ook.

Wanneer u handiger bent met vilt in plaats van met wol, dan is het maken van de vingerpoppetjes van viltmaterialen absoluut een leuke variant!

De kleine vriendjes maakt u snel en makkelijk van vilt. Als u de poppetjes met dezelfde kleuren maakt als in het boek zijn ze voor uw kleintje direct herkenbaar. Zie daarvoor de foto-voorbeelden. Natuurlijk kunt u de popjes ook naar eigen inzicht versieren. Maak de vilten popjes niet te kort, want dan vallen ze van uw vinger. Gebruik een hobbylijm (alleslijm bv Velpon).

De vilten poppetjes zijn niet geschikt voor de wasmachine.

Let op: deze poppetjes zijn bedoeld om te gebruiken door de volwassen voorlezers en alleen door de kinderen onder toezicht van een volwassene. Zie disclaimer.

 

prachtige EXCLUSIEVE SET POPJES, de enige van vilt, speciaal gemaakt Mode en Crea Atelier Eke.

Ze zijn uniek, hier is maar 1 set van!

Deze krijg je als tegenprestatie samen met het boek bij een donatie van Euro 175 zie de crowdfunding pagina

Materialen: Viltvellen in volgende kleuren: Oranje, Kobaltblauw, Groen, Paars, Roze, Aquablauw, Huidskleur, Knalgeel, Bruin, Grijs en Zwart. Mondjes: Rood  –    behalve bij Dame Deftig, haar mond is Paars.

DUMPIEDUMP –  Deze gezellige dikkerd heeft een bruin broekje en een oranje bovenlijf. Omdat hij alles lekker vindt, laat hij zijn tongetje smullend tevoorschijn komen. Op zijn buik heeft hij een kersentaartje, los uit het vilt te knippen, net als zijn plukjes grijs haar en de rest van zijn gezichtje.

Download DUMPIEDUMP

VERA VANDEWIJS Vrolijke Vera draagt een roze jurkje en heeft roze strikjes in het haar. De achterkant van het vilten haar langer maken dan de voorkant, zie het voorbeeld. Haar oogjes, lokje haar, mondje en een los strikje knipt u ook van vilt.

Download VERA VANDEWIJS

LANGE LOETJE Zijn naam zegt het al, dit is een lijzige lange slungel. Zijn lijfje is groen en zijn oogjes een beetje geloken, gewoon omdat hij zo lui is. Ook hier zijn de losse onderdelen uit vilt te knippen.

Download LANGE LOETJE

DAME DEFTIG Chiqueheid ten top! Geef Dame Deftig waar ze recht op heeft, uit vilt knipt u de oorbellen, parelketting en tiara. Haar jurkje is paars.

Download DAME DEFTIG

INKIE PINKIE – Kleine deugniet, met sproetjes en een brede smile. Alle onderdelen zijn los uit het vilt te knippen. Ook zijn plukjes haar. Inkie Pinkie heeft een aquablauw lijfje.

Download INKIE PINKIE