Dat we met onze missie zijn geslaagd mag blijken uit de vele fijne en soms hartverwarmende reacties uit het land:

Breister Monica vH belt me. Bijna in tranen, van ontroering. Ze bedankt ons voor het geweldige intiatief. Haar zoon, 13 is hij, met autisme, daar gaat het om. Hij praat bijna niet, roept dingen in eenlettergrepen. Totdat Monica Lange Loetje aan het breien is en hem uitlegt wie Loetje is. Sinds een paar dagen loopt haar zoon met Lange Loetje op zijn vinger en hij vertelt hele verhalen!

Mevrouw vdW heeft een boek voor haar buurjongetje van 5 gekocht. Zij komen uit Malawi. Op een vrijmarkt waar we met de boeken staan komt ze ons opzoeken en vertelt dat het boek ook door de moeder intensief wordt gebruikt, zo leert zij de Nederlandse taal. Samen met haar zoontje. 🙂

Breister Mevrouw R, is 89 en heeft al een paar maanden geen tot weinig contact haar dochter, ja ze weet wel, beiden zijn het heethoofden, maar het duurt nu wel erg lang. Haar dochter hoorde dat haar moeder aan het breien was geslagen. Dat deden ze vroeger samen. En… nu weer! En tijdens de twee ochtenden per week dat ze samen de leuke vingerpopjes breien, hebben ze het weer heel gezellig.

Wat een geweldig leuk project is dit! Mevrouw vV is leidster van een instelling voor mensen met een beperking. En sinds ze met het breien van de vijf vriendjes zijn begonnen is het vrolijkheid ten top! Ze gaan er zeker een boel maken, beloven ze.