WHY

Samen ben je nooit alleen

Maar liefst 93%* van de Nederlanders bezat in 2018 een smartphone. Onderzoek toont aan dat kinderen al voor hun vierde jaar uitgebreid kennis maken met televisie en smartphone; maar gelukkig ook met voorleesboekjes. En daar komt onze missie om de hoek. Wij willen bijdragen aan een levensvatbare samenleving door jong en oud -kijker en kletser- samen te brengen. We willen taal activeren bij kinderen én generaties verbinden.

Zo verbinden wij ouderen met elkaar doordat ze de grappige poppetjes breien –van restjes wolJ die bij dit boek horen: ruim 90 breisters in het hele land doen belangeloos mee. Omdat zij onze missie onderstrepen: breien en babbelen. (*bron Consultancy Nederland/Deloitte)

Onze missie in een A5 flyer, klik hier.

HOW

Samen vinden we de balans  

Wij willen het voorlezen aan kleine kinderen nog leuker maken. We zoeken de balans tussen swipen over het scherm en pret met papier en poppetjes! Hiertoe hebben wij, de makers van dit voorleesboek, iedere pagina ontworpen met de 3 P’s van Papier, Persoonlijk en Plezier. En zo hebben we ouderen gevonden via onze (digitale) netwerken waarbij we hen verbinden met elkaar en met de voorlezers en de kinderen.

WHAT

Samen maken we van voorlezen een feestje!

Het boek Koekjes met Kersen van de Kleine Vriendjes Club is een voorleesboek voor kindjes tot 6 jaar. Het is een groot, luxe boek: 34,5 cm breed en 22,5 cm staand, omslag met glanslak, stevig papier en voorzien van ringband. Het boek bevat drie thema-verhaaltjes met de vijf kleine vriendjes, en breipatronen voor de poppetjes. Het helpt de voorlezer bij het vertellen van het verhaal doordat het rechtop staat tussen de voorlezer en het kindje dat er tegenover zit.

De kijk kant is voor kindjes tot 6 jaar oud.

De klets kant is voor iedereen die van voorlezen houdt!

Op de voorleespagina’s zie je precies wat het kindje aan de andere kant ziet. Hoe leuk is het om de reacties van het kleintje goed te kunnen volgen op alles wat je zegt. Geef je eigen fantasie de ruimte en laat de acteur in je los. Laat de breipoppetjes een rol spelen bij het voorlezen. Op elke pagina staat duidelijk wie er aan het woord is: Dame Deftig met haar hoge chique damesstem, Lange Loetje met zijn lange lijzige uithalen of een van de andere poppetjes?